Billettsalget starter om
00
Dager
00
Timer
:
00
Minutter
:
00
Sekunder

Gjør deg klar!
Lag profil på Ticketmaster nå!

Siste nytt:
Stor etterspørsel i hele Norge

Grillz-hysteri knyttes slipp av Palmesus-artist

OSLO (BEACH NEWS) Det ble tilløp til kaos flere steder i landet i dag med store køer i og rundt populære gullsmeder. Kaoset knyttes nå opp til den ventede lanseringen av en amerikansk rapstjerne til Palmesus 2020 i morgen.

Det ble stor ståhei flere steder i landet i dag da mengder av folk hastet til nærmeste lokale gullsmed for bestilling av såkalte «gangsta grillz» (en gill er et smykke for tennene, red. anm.). Rushet av mennesker stammer fra Palmesus og morgendagens lansering av en amerikansk rapstjerne til programmet i 2020, i følge kilder Beach News har snakket med.


«Gangsta grillz» formes etter dine egne tenner, støpes og settes på, som en slags gom. Slike har vært fast inventar på tennene til de rikeste karene i den amerikanske hiphopindustrien i mange år, og en del av standardpakken med «bling» – et statussymbol for å vise hvor mye gull og diamanter du har råd til å lasse deg med.


Allerede for 3000 år siden skal mayaindianere ha begynt å bruke en form for grills, da de mest bemidlede av dem gjerne pimpet opp tennene sine med grønne jadesteiner for å skille seg ut fra mengden.

Amerikanske hiphopere fikk øynene opp for grills på 80-tallet, da en mann ved navn Eddie Plein, eier av Eddie’s Gold Teeth i New York, begynte å smykke tennene til rappere som Flavor Flav fra Public Enemy og Big Daddy Kane med gull. Plein flyttet etterhvert fra New York til sørstatene, og da sørstatsrappen tok over Billboards hiphopliste rundt årtusenskiftet var det Plein som satte grills på tennene til både Out- Kast, Ludacris, Ying Yang Twins og Young Jeezy.


Den dyreste grillen i verden koster 150.000 dollar, og skal visstnok tilhøre rapperen Lil Wayne. De samme grillsene fikk ham ut av fengsel da han egentlig skulle sitte inne i 2010. Lil Wayne var nemlig nødt til å ha timevis i tannlegestolen grunnet skader etter langvarig grills-bruk.


I Alabama, Georgia og Texas har flere skoler bannlyst grills i frykt for skader i munn, tenner og kjeve. Her til lands er Norsk Tannlegeforening ikke videre begeistret for utviklingen:


– Dette vil vi ikke ha i norske tanngarder. Det er populærkultur gått amok, og vil kunne gå på tannhelsen løs om ikke noen setter en stopper for dette. Bare fordi en eller annen kjent artist har dette juggelet i tennene bør åpenbart ikke være ensbetydende med en slik udelt negativt utvikling og jeg stiller meg svært undrende til det hele. Folk må ha gått fra vettet! sier en lettere forfjamset Bjørn Albrechtsen i NTF (Norsk Tannlegeforening).