Billettsalget starter om
00
Dager
00
Timer
:
00
Minutter
:
00
Sekunder

Gjør deg klar!
Lag profil på Ticketmaster nå!

Siste nytt:

Superstjernen Khalid klar for Palmesus

KRISTIANSAND (Beach News) Verdens fjerde mest streamede artist, den internasjonale superstjernen Khalid, er bekreftet til Palmesus 2020.

Khalid Donnel Robinson (21) er siste kronen på bookingverket fra Palmesus denne uka, etter bekreftelsene av rapstjernen A$AP Rocky og det nederlandske DJ-ikonet Armin van Buuren. Den amerikanske pop-sensasjonen er i skrivende stund verdens fjerde mest streamede artist med drøye 54 millioner månedlige lyttere på Spotify og ufattelige 3,4 milliarder avspillinger på YouTube.

Khalid er et glitrende eksempel på at den amerikanske drømmen lever i beste velgående. I 2016 lastet Khalid opp sine egne låter på strømmetjenesten Soundcloud, og siden den gang har den listetoppende sangeren ikke bare spist kirsebær med de store – han har seilt langt forbi og etablert seg helt i verdenstoppen med en lang rekke imponerende utgivelser som har høstet både ros fra anmeldere og prestisjetunge priser.

Allerede før første offisielle plateutgivelse, hadde Khalid fått jobbe med artister som Kendrick Lamar og Logic. Sistnevntes singel «1-800-273-8255» med bl.a. Alessia Cara, etablerte seg raskt i topp-tre på Billboard Hot 100, og med det var standarden satt. I mars 2017 kom det kritikerroste debutalbumet «American Teen» som ble nominert til to Grammy-priser på første forsøk. Det platinum-selgende albumet etablerte seg i topp-fire på Billboard 200 og okkuperte topp-20 i hele 48 uker. Førstesingelen, «Location», har per november over 800 millioner streams på Spotify. Neste singel ut samme år, «Silence» med Marshmello (som headlinet Palmesus i sommer), ble en landeplage og toppet listene i over 28 land. Også den nærmer seg snart milliarden i antall streams.

I alt er det blitt fem Grammy-nominasjoner på Khalid og det er nesten uvirkelig det den sjelfulle amerikanske popstjernen har fått til. Via singelprosjekter så vidstrakt som «The Ways» med Swae Lee for filmen Black Panther, «Homemade Dynamite Remix» med Lorde feat. Post Malone og SZA og «Youth» med Shawn Mendes, samt «Lovely» med Billie Eilish og «Eastside» med Halsey og Benny Blanco (som alle preget hitlistene i tur og orden), var det duket for EPen «Suncity» i 2018 som også preget listene globalt.

Men toppnoteringen skulle først komme tidligere i år med oppfølgingsalbumet «Free Spirit». Etter første uke tronet albumet øverst på Billboard 200, og Khalid ble også i samme slengen historisk som første artist til å okkupere hele topp-fem lista på Billboard R&B Songs. Drøye fire måneder etter albumet kom ut, ble Khalid kåret til «Biggest Global Artist» på Spotify og gikk med det forbi Ariana Grande som verdens mest streamede artist.

Khalid hadde følgende å si i forbindelse med den makeløse prestasjonen:

«Jeg er en student av livet og musikken. Hvis noen kan spille av musikken min og bare føle seg litt bedre, er det alt jeg egentlig ønsker meg. Jeg vil at musikken min kan skape fine øyeblikk.»

Og fine øyeblikk skal det bli på Bystranda, skal vi tro Leif Fosselie, daglig leder i Palmesus:

«Det er nesten sånn at vi må klype oss i armen her. Khalid er med god margin den aller største og mest aktuelle artisten vi har hatt på flere år, og vi er utrolig stolte og fornøyde over å kunne bringe Khalid til Bystranda til sommeren neste år. Det kommer til å bli helt magisk å se en av klodens aller største navn på Palmesus!»